نکات مهم برای نگهداری عسل

برای نگهداری عسل باید شرایطی را فراهم کنیم تا بتوانیم مدت طولانی آن را نگهداشته و استفاده کنیم. این شرایط عبارت است از: ظرف مناسبی برای نگهداری عسل تهیه کنید اولین نکته در مورد ظرفی است که عسل طبیعی را در آن نگهداری میکنیم. ازآنجاییکه عسل طبیعی خاصیت اسیدی دارد به همین علت از گذشته توصیهشده از نگهداری عسل در ظروف فلزی خودداری کنید. تماس طولانیمدت عسل طبیعی با فلزات باعث اثرگذاری بر روی فلز، خوردگی آن و مخلوط شدن با عسل طبیعی میشود. شاید هیچ مشخصه ظاهری هم نداشته باشد؛ اما مضرات خاص خود را به همراه دارد. بهطورکلی هر نوع ظرف دیگری از نوع ظروف شیشهای، سفالی و... غیر از ظروف فلزی، برای نگهداری از عسل مناسب هستند. البته بهتر است حتماً از ظرفهایی استفاده کنید که درب مناسبی داشته باشند تا از نفوذ آلودگی به ظرف عسل جلوگیری کند. میزان رطوبت را کنترل کنید بهطورکلی باید از نفوذ رطوبت به عسل طبیعی جلوگیری کنید و به همین علت است که توصیه میشود از ظروفی استفاده کنید که حتماً درب محکم و سالمی داشته باشند. علاوه بر این، محل نگهداری عسل باید در مکانی خشک و با کمترین میزان رطوبت باشد. به یاد داشته باشید زمانی که میخواهید عسل را از درون ظرف خارج کنید، بههیچوجه قاشق خیس به درون آن وارد نکنید چراکه اضافه شدن رطوبت به عسل طبیعی حتی ممکن است به کپک زدن عسل هم منجر شود. عسل بهطور عادی کپک نمیزند، اما اگر به آن آب یا انواع رطوبت اضافه شود، ممکن است بهراحتی باعث خرابی عسل ارگانیک شود. محیط مناسبی را ازنظر دما انتخاب کنید برای نگهداری عسل طبیعی، لازم نیست آن را در یخچال قرار دهید؛ اما بهتر است محیطی خنک را برای نگهداری از عسل انتخاب کنید. طبیعتاً نگهداری از عسل طبیعی در مکانهایی که نزدیک گاز یا فر هستند، بههیچوجه مناسب نیست. سعی کنید خنکترین مکان در منزل را که رطوبت کمی نیز در آن جریان دارد را انتخاب کنید. در آپارتمان های اتاق کولر یا انباریهای درون آپارتمانی میتوانند گزینه خوبی برای نگهداری از عسل طبیعی باشند. کابینت آشپزخانه که در فاصله با اجاقگاز است نیز گزینه خوبی خواهد بود. اگر بر روی شکرک زدن عسل طبیعی حساس هستید، بهتر است آن را در دمایی زیر 10 درجه یا بالای 20 درجه نگهداری کنید که در این دما روند شکرک زدن یا متبلور شدن عسل طبیعی بهشدت کند میشود. بااینحال برخی عسلهای طبیعی مثل عسل اسطوخودوس درهرصورت خیلی سریع شکرک میزنند و این جزئی از ذات این عسلها است. عسل را دور از حرارت نگهدارید علاوه بر اینکه دمای هوای محیط نگهداری عسل اهمیت دارد، عدم حرارت دیدن عسل طبیعی نیز مهم است. عسل نباید بههیچوجه در معرض حرارت مستقیم قرار گیرد. این حرارت میتواند شعله آتش یا اجاقگاز باشد. وقتی در حال آشپزی با عسل هستید، بههیچوجه ظرف عسل طبیعی را در کنار گاز نگذارید. در این صورت ممکن است چند دقیقه یا حتی چند ساعت، ظرف عسل در معرض حرارت قرارگرفته و مخمرهای درون آن فعال شوند که این کار روند تخمیر عسل را سرعت میبخشد و خواص عسل را نیز از بین میبرد. نگذارید نور مستقیم خورشید به عسل طبیعی بتابد نکته مهم دیگر برای نگهداری از عسل طبیعی، جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به آن است. برخی افراد از ظروف کدر مثل سفال برای نگهداری از عسل استفاده میکنند تا بهراحتی در معرض نور خورشید قرار نگیرد. بااینحال اگر از شیشه برای نگهداری عسل استفاده میکنید، مواظب باشید که محل نگهداری آنجایی نباشد که در معرض نور آفتاب باشد. حتی قرار دادن چندساعته ظرف عسل در پشت پنجره نورگیر نیز میتواند اثرات مخربی بر روی عسل داشته باشد. مواد متفرقه را با عسل مخلوط نکنید اگر میخواهید ماندگاری عسلتان بیشتر شود، بههیچعنوان مواد دیگری را با آن ترکیب نکنید. برای درست کردن معجون بهتر است مقداری از عسل طبیعی را در یک ظرف دیگر ریخته و در آن ظرف معجون خود را تهیه کنید. توجه داشته باشید که حتی زدن قاشقی که بر روی آن ذرات دیگری وجود دارد میتواند عمر مفید عسل را کاهش دهد یا حداقل روند شکرک زدن آن را تسریع کند. سعی کنید به این موارد خیلی بیشتر دقت داشته باشید
نظرات بازدیدکنندگان